Archive for november, 2010

Ungdomen

söndag, november 28th, 2010

Vad hände egentligen med barnarbetarna? Detta nobla skrå verkar ha fått stryka på foten med nya tiders moralisering. Annars är det svårt att se nackdelarna med dessa. De kan naturligtvis inte bedriva forskning av någon karaktär what so ever men deras flinka kroppar lämpar sig fortfarande till genuint enkla och monotoma arbeten. Löneförhandlingar är det inte tal om och i det fall det dyker upp diskussioner kring arbetet brukar en knogmacka vara ett bra motargument.

Det är populärt med olika etiketter nuförtiden och jag stämmer upp i lovokören. Skall jag lägga ut ett par lakan för en flätad matta så vill jag också att dess äkthet skall intygas av tvättlappen ‘Denna matta framställdes under genuint tråkiga förhållanden utan närvaro av både playstation och mjukglass av måttligt begeistrade och blivande kriminella 15-åringar. Skulle det uppstå problem med mattan så skickar vi omedelbart ut fritidsgården i linneskjortor för att, efter en lättare milslång stadsjogg genom meterhög snö, ersätta mattan med en motsvarande’

Kära dagbok…

söndag, november 21st, 2010

…i brist på ett normalt liv har jag inte hunnit skriva i dig på ett tag.
Jag bor för tillfället temporärt tillsammans med min gamle vän Charlston – ett riktigt gammalt hårdnackat as, lika skarp som fördomsfull. Jag har nu lärt mig att en sexuell erfarenhet bör innehåller åtminstone ett av attributen surdeg eller miniskidor för att ens kunna anses vara just en sexuell erfarenhet.
Charlston har hittills inlett varje konversation med utomstående med orden ‘Alltså, vi är inte ett par…’.
Idag har vi kikat utbudet på ‘match’. Det börjar bli dags att ge sig in i det kladdig nätdejtarträsket. Charlston granskade noga utbudet till gives. Hans dom var hård. Rättvis, visst. Men hård. Mycket hård.

För övrigt så har vår käre hyresvärd låst in sin mobiltelefon med larmet på. Det lilla helvetet börjar skrika någon gång 05.50 eller något i den stilen. Därefter följer ringsignaler var timme fram till 16-hugget innan grisen går till sängs för dagen enbart för att dra igång igen påföljande morgon. Inge kul.