Archive for december, 2010

Noll-vision

onsdag, december 29th, 2010

Jag är en enkel man. I brist på kvinnlig fägring kan jag någon gång, every once in a while, uppskatta att skaka hand med den arbetslöse.

Aldrig förakta onani – det är ändå att ha sex med den du älskar bäst‘ som Woody Allen uttryckte det.
In the nineteenth century it was a disease; in the twentieth, it’s a cure.‘ för att citera Thomas S. Szasz.

Men vid utövandet föredrar jag viss form av diskretion. Min vän Charlston, som jag tillika temporärt delar boende med, är av en annan uppfattning. Eller ja, han föredrar säkerligen också någon form av taktfullhelt men han har satt upp en noll-vision för aktiviteten herrens år 2011.
Denna vision känns i dagsläget mycket, mycket avlägsen to say the least. Jag kan tänka mig att att förhoppningen förpassas till att vara just en förhoppning redan någon gång den 1:e eller måhända den 2:e januari. Vidare är jag ganska övertygad om att herr Charlston själv önskar sig några minuters egentid i början på nästa år om han nu inte springer in en rysk sjöman i Värtahamnen vill säga.

Life in short

söndag, december 12th, 2010

Sammanlagt 0 personer har undrat hur det går i mitt liv så jag sammanfattar:

1. Jag och my main man Albright the Knight har köpt till oss www.gitarrforum.com med ca 45000 besökare (dock ej unika) i månaden. Häromdagen landade vi 11 spänn på annonser. Good life here we come.

2. Nyligen nämnda Albright the Knight är en säljare av stora mått och hans adressbok är väl tilltagen. Häromsistens råkade han i förbifarten samtala med restaurang-kedja i byns finare delar. Efter att med tvära kast skickat upp en demo visar det sig nu att de vill fortsätta sammarbetet och vi skall göra sidor till två av deras hak. Vi utgick från en kravspec som inte fanns. Det var därmed rätt jävla skakigt att försöka motivera vårt designval men det gick som sagt var helt jävla lysande.

3. Av två ovanstående anledningar skall jag och min broder nu dra igång aktiebolaget ‘daKnight Productions’. Vi har lite olika idéer på hur företagets verksamhet skall fortlöpa men vi är rörande överens om affärsidén – ‘Enkla pengar snabbt’

4. De har börjat bomba lite grann i Stockholm den sista tiden. Kalla mig old school men jag tycker det är onödigt. Särskilt så här i jultider. Jag och min roomie Charlston sprang idag runt på stan och pokade knubbiga människor i buken för att se så att de inte hade smällkarameller runt midjan.

5. Samtalsämnen här i kåken håller en mycket jämn låg nivå. När vi inte taggar varandra i olika sexuella läggningar råder den stora debatten om vem som är mest lik ‘Karlsson på taket’ (jag tror det är en påföljd av att jag åtminstone en gång om dagen högt och ljudligt besjunger min med-hus-ockupant ‘Charlston, Charlston, världens bästa Charlston’). Vi får lägga upp en omröstning på nätet helt enkelt.

6. Vi planerar ha en pulkafest i vår lägenhet. Vi har faktiskt en schysst pulkabacke precis utanför. Som vanligt får du 5 poäng om du knallar ned en unge och 10 för en grownup (‘10 för de stora och fem för de små’ som regeringen klargjort)

7. Och så den återkommande frågan – kärleken? Jag har haft lite torka i ämnet de senaste 27-28 åren. Men jag vill påpeka att bankvärlden är allt SonyEricsson inte är. Damer av skönhet, på gränsen till provocerande, uppenbarar sig med de mest lustiga arbetsuppgifter. Jag trodde nog de skulle existera i denna världsrymd men i mer ordinära banker och då med kundkontakt. Jag trodde nätbankerna hade samma relation till vanliga banker som radio har till tv – de som är för fula för tv hamnar på radion. Jag kan gladeligen konstatera att så inte alls är fallet. Jag har endast sporadiska minnen från introduktionsutbildningen – min fantasi kopplade ned mitt logiska tänkande ganska omgående och försvann sedan iväg med damerna i rummet (inte sällan med ganska många av dem på samma gång).

8. Jag har också bestämt att jag skall knulla jultomten och ta hans pengar. Dessa skall jag och en djävulsk allians av ett par 3-4 kollegor investera i så kallade mini-longs, warranter men med en hävstång på 13 – alltså om ditt papper vandrar upp en procent gör du 13 likadana i vinst. Motsvarande resonomang gäller naturligtvis om investeringen faller. Jag önskar mig nu valium i stora mängder om börscrashen kommer.