Archive for januari, 2011

Kvelertak

söndag, januari 23rd, 2011

Rock’n'roll är tufft. Det har Kvelertak förstått – ett gäng hurtiga norske guttere uppvuxta på utrotningshotad val, ‘Björn Dählie’-propaganda och storebrors skivback innehållandes allt från traditionell hardcore till genomond svartmetall. Till min stora förtjusning besöker de byn den andre februari. Farfar skall dit och röja i moshpiten som om året fortfarande var 1993, jag var skolans coolaste kid och fantiserade om bästa vännens ömma mor. För er som tycker att Per Gessle är det bästa som hänt sedan skivat bröd rekommenderar jag de lite mer melodiska stroferna – ‘Ordsmedar av rang’ och ‘Offernatt’. För andra som tycker Slayer lirar blöjrock så gives upptempo-kompositionerna ‘Blodtörst’ och ‘Mjöd’.

Pajasen Barnaby är igång igen. tre döda direkt…

lördag, januari 15th, 2011

‘Pajasen Barnaby är igång igen. tre döda direkt.’. Det är sådana här problem som de flesta av oss slutat ifrågasätta och därmed är så oerhört viktiga att återigen lyfta upp i ljuset. För att göra det krävs precision, ifrågasättande och objektivt analyserande. Och jag framför jag mina komplimanger. Jag är glad att vårt samhälle har kommit så långt att vi kan diskutera dessa ärenden i öppenhet.

Nåväl, Barnaby är antagligen fel man på fel plats. Han kan förvisso också vara rätt man på fel plats eller fel man på rätt plats men vi kan iallafall fastslå att han inte är rätt man på rätt plats. Och visst är det tråkigt att se skattepengarna i Midsomer försvinna i inkompetens som Barnabys uppträdande resulterar i. Det är naturligtvis rena spekulationer från min sida men man kan tänka sig att Barnaby lyfter en inte alltför sabbad lön heller efter ett antal år i tjänsten. Han kan kasta upp både hummer och Hennesey på bårhusets skinniga bröstkorgar.

Jag blir också upprörd när jag tänker på de uppenbarligen obefintliga förebyggande åtgärderna i Midsomer. Vi har genuina problem med ålderskategorin 35-60 (här kan vi notera att det inte verkar finnas någon signifikant skillnad i kön mellan våldsverkarna) men vad görs åt saken? Bingohall, bridgekvällar? Jag vet inte, men det här kan inte fortgå. Jag säger att vi gör upp en plan för Midsomer. Planer brukar vara populärt nuförtiden. Jag kan bara önska att vi får bukt med dessa allvarliga problem inom en snar framtid. Jag hoppas att serien framöver kommer ut, inte som årliga säsonger, utan som ett 15 minuters avsnitt vartannat decennium och då är det alltid junkien i uppgång 3B som slaktat någon för en handfull dollars och en spliff.

Fuck – (Frequently Asked Questions)

torsdag, januari 6th, 2011

Jag har faktiskt fått ett par frågor kring bloggen. Vi reder ut dem en i taget:

1. Är allt sant?
Nja, det mesta är helt sant. Lite är lite sant. Ytlighet varar längst.

2. Läser din mamma bloggen?
Nej, det tror jag inte hon gör. Hon hade blivit upprörd. Hon är dock medveten om att jag har en blogg.

3. Hur många besökare har du dagligen mellan kocken och pongen?
Sista månaden hade jag 60 stycken unika besökare och 154 st totalt. Då skall man komma ihåg att majoriteten av dessa är spambots som försöker lämna avtryck i min gästbok enkom för att få egna inlänkar och därmed skjuta i höjden i googles sökningar. Följande kommentarer är inte ovanliga:
”Hey, man. Loved your post, man. Cool design, man. You should check out mine ‘http://gofuckyours.elf’, man”. och det på ett inlägg som jag författat helt på svenska.

4. Vilket är det mest populära inlägget?
Utan tvivel är det ‘En natt i…‘ som har mottagits med bjällror och jubelklang. Det får mig att fundera på om jag skall fortsätta på denna typ av redovisning. Samtidigt så har jag ju med det inlägget redogjort för en stor del av mina sentida sexuella upplevelser så vi kan inte förvänta oss en story om 400 sidor i tio band.
För egen del har jag inget problem att utelämna mitt otukt. Om man tar in i beräkningarna att majoriteten av de inblandade damerna inte längre vill ha något med mig att göra och det låga besökarantalet (redovisat i punkt tre) så kommer ingen komma till skada.

5. Vilket är det minst populära inlägget?
Alla de andra.

2011…

söndag, januari 2nd, 2011

…vad har du i ditt sköte undrar jag?

Folk skyller alltid sin situation på olika omständigheter. Jag tror inte på omständigheter. Folk som kommer någon vart i den här världen är de som reser sig och letar efter de omständigheter de vill ha, och om de inte finner dem, skapar dem. – George Bernard Shaw