Archive for juni, 2011

Namn

onsdag, juni 22nd, 2011

Om jag någon gång får en son så skall karln heta något. Det duger liksom inte att bara gå runt och kalla honom ‘du’. Min gode vän Charlston är mer engagerad i namnet än vad jag någonsin kommer att vara. Grejen är att han listar de, i hans tycke, värsta namnen.
Här kommer en kort resumé. Jag är övertygad om fler namn kommer läggas till listan framöver.

Fungus – (faktum är att jag börjar gilla det här. Inledningsvis förknippade jag det med svamp som i fungi men nu har det satt sig till det bättre. Man kan tänka sig en variant som t ex Angus efter gitarristen i AcDc)
Börek – (jag hade inte döpt min värste fiende till Börek. Det är ett nasty jävla namn)
Preben – (har jag inget emot egentligen. Problemet är väl att alla vid namn Preben enligt lag måste börja röka, kröka, stöka vid sju års ålder)
Akbar – (not on my watch)
Basajev – (njau, inte så tokigt i nordsibirien kanske men inte direkt jävla användbart här)
Börje

Bubblare:
Clemens
Sylvester
Jimmysola

Gatumusikanternas gatumusikant

söndag, juni 12th, 2011

Såhär i sommartider torde yrket gatumusikant inte vara så tokigt. Men vem är bäst där ute egentligen och var skall man vallfärda för att se honom/henne – ‘Agda på fiol i Salzburg är riktigt sevärd’, ‘Fjodors nyckelharpa i Ekaterinburg saknar motstycke’ ‘Cristobals panflöjt i Valpariso – odödlig’. Kanske finns det någon där ute som är så jävla vass att han får ha med fyra jävla gitarrfodral med sig för att kunna få med sig alla allmosor hem? Han bara ‘App, app, app inga mynt där i är du snäll. Jag tar bara sedlar’. Han är så jävla bra så att alla andra gatumusikanter bara stannar upp och tömmer sina egna förvärv i hans gitarrlåda.

När han kommer hem till villan på Lidingö med två gitarrfodral hudralappar så lättar han på arbetsklädsen – kastar av sig de skabbiga jeansen och sätter på sig sin kemtvättstvättade armani-kostym och sjunker ned i biorummet med en Hennesy och rysk kaviar. När han gör sig ordning inför jobbet på morgonarna så tar han fram en ren skjorta, släpar den i gruset på uppfarten, hoppar på den ett par gånger och kastar jordgubbssylt på väl valda ställen så att den ser medtagen ut.

Han sliter fram sitt munspel i hotellbaren och blir populärare än en ensam Monica Bellucci. Han får praktiskt taget ducka för bjudgroggarna.

Han går på fotboll i sina steppskor. Gubben i kassan bara ‘120 spänn’ och han drar av ett litet klacknummer och gubben bara ‘välkommen’.

Varumärke

söndag, juni 12th, 2011

Deadboys trademark faller värre än Diamyd-aktien efter att fas3-studien publicerats. Bara för någon månad senad var deadboywalking spärrad från en av statens större institutioner pga ’sexual content’. Sidan är numer åter tillgänglig och det är därmed smärtsamt påtagligt att mina senaste inlägg inte upprätthållit den tidigare låga nivån.

Jag skall anstränga mig för att sänka ribban och därtill fröa ett par osmakliga glosor närhelst möjlighet finnes så att sidan återigen blir bannlyst i kategorier ’sexual content’, ‘witchcraft’, ‘blueberry pie’ eller något annat kul.

/Deadboy

Istanbul – den korta versionen

torsdag, juni 9th, 2011

I Turkiet bor det turkar. Som synes finns det en oändlig marknad för försäljning av deodoranter till byns manliga befolkning. Kebabben, obeskrivligt bra, saknar motstycke i mannaminne.


Compadres


It’s common fuckin’ curtesy att se Blå moskén och Hagia Sofia. Topkapi-palatset, Yerebatan sarayi (en underjordisk vattenreservoar från 500-talet) och en sväng på Bosporen följer. Efes:en, den lokala beeertzen är decent, taxi-chaufförerna är sköna lirare om än ej alltid utrustade med en aristokratengelska värdig det brittiska överhuset.


Topkapi


För historiken kan en heldagstur till Troja eller, i vårt fall, Gallipoli, vara på plats. Den senare var scenen för ett av tidernas blodigaste slag herrens år 1915. Turkarna stod som segrare, Atatürk var den stora hjälten och utsågs till president. En sång i anslutning.


Gallipoli