Archive for september, 2011

Mormor

måndag, september 19th, 2011

Idag fick jag två sms av mormor. De var båda tomma. Jag skickade ett tillbaks och frågade försynt om hon ville något. Jag fick ett tomt tillbaks. Men så kom det ytterligare ett med text i. Hon sa att hon hade försökt skicka till mamma. Nu vet jag inte direkt vad mamma skulle med två tomma sms till men jag avstod från att fråga. Vi snicksnackade vidare. Mormor sköt in ett tomt meddelande med jämna mellanrum.

Mormor är rena rama jävla solstrålen över att jag har köpt lägenhet. Ingen är gladare. Hon är lite nyfiken så jag sa att hon kunde kolla upp adressen på nätet. Därefter har vi haft radiotystnad. Jag hoppas jag inte brände ut mormor med mitt förslag. Ni ser, det är ett projekt för henne att ta sig an the woooold waid webbb.
Vi har finjusterat instruktionerna till bristningsgränsen men det finns fortfarande en hel del orosmoment. En oberäknad förfrågan om uppdateringar och allt är förlorat. En bannervisning vid fel tidpunkt och hon är borta. Då får mamma eller pappa, som i vissa fall själva besitter begränsade färdigheter i ämnet, kila bort reboota webbläsaren/klicka bort uppdateringen/stänga ned bannern. Hon sitter antagligen där ännu och tittar in en blue screen och undrar om det verkligen skall ta två och en halv timme för att connecta.

Min avlidna morfar var en god man. Han kunde rada upp en uppsättning ganska elaka fördomar på nolltid – avvikande sexuell läggning eller härkomst utanför native småländs soil tog orättvisa slagserier i hans närvaro. Men med sina fel och brister hävdar jag fortfarande att det var en god man. Inskränkt måhända men med ovillkorlig kärlek till släkt och vänner. Han var old school.
På den tiden arvsskatten i allra högsta grad fortfarande var verklig (avskaffades 2004) vände han sig vid 86-87 års ålder till sin bankman. Med tanke på att han över tio år äldre än mormor så var det sannolikt att han skulle vika hädan före mormor. Hans fråga var rationell och han författade till kontakten – ‘Ja, hur skall jag då göra för att minimera skatten min fru skall behöva betala vid min bortgång? Jag menar, hon har under dessa gemensamma år varit god mot mig vertikalt såväl som horisontellt‘. Old school, som sagt.

Die PP, die!

söndag, september 11th, 2011

Till skillnad från Blondinbella så får jag inge cred av de respektive företag vars produkter jag rekommenderar. De kommer från hjärtat. PowerPoint har förtryckt folket i en tid. Inte längre. Prezi.com är överlägset. Det var länge sedan jag hittade en produkt som var lika fantastiskt jävla vass som användarvänlig. Stående ovationer. Kladdade ihop en fem-minutare nedan men man bör verkligen kolla in produkten och tillgängliga exempel.

Nuf’ said

torsdag, september 8th, 2011

Jag gillar ju dunkar. Vi kommer inte ifrån det. Men är jag då per definition ytlig?
Nja, jag hävdar icke.

För det första så tror jag knappast man kan kalla någon ytlig som spenderar en ansenlig del av sin tid med att tänka på ett specifikt ämne. I det här fallet napparna. Iallafall inte av den anledningen. Ingen anklagar Einstein för att vara ytlig och karln spenderade majoriteten av sin dag försjunken i energibindningar och atomfysik, även om jag nästan får be farbrodern om ursäkt för parallellen.

För det andra är de inte uteslutande – de kan, förutom i ytterst flyktiga förbindelser, ingalunda mäta sig med andra mer själsliga egenskaper.

För det tredje så diskriminerar jag inte. Små, stora, ljusa, mörka, fasta, mjuka. Jag uppskattar dem alla innerligt.