VII – Sex

Webservern har svajat ordentligt under den sista tidens i det närmaste perversa meddelandemängder. Men nej, för att lugna akterdäckets oroliga själar – deadboy är ej cappad, clipped eller cut. Han är bara busy och inte hunnit författa. Du ser, han har kids att försörja, herion att skjuta och läsare att underhålla. Nåja, the show must go on och var vi? Sex kanske? Det blir mer och mer svårförståeligt att förstå varför jag skulle upplåta mitt bleka lekamen åt en annan människa. Jag menar, det går numer fortare att hoppa jämfota över mina respektiva exfruar än att springa runt dem. Föga upphetsande kallas det. Men jag kan fortfarande finna visst nöje i att dra kola från barmen på min dotters yppiga vännina, ställa mig på alla fyra och skälla som en hund och sedan med henne idka älskog.

Ur ett genetiskt perspektiv då – varför bemödar vi oss sexuella eskapader med eller utan surdeg och miniskidor? Varför inte bara splitta på oss likt cellerna själva och bespara oss krogkvällens i många fall förnedrande resultat? Inte bara stämmer det med våra argument att generna vill dela sig på ett enkelt sätt, det innebär också att vår avkomma/kopia skulle inneha 100 % av vår egen arvsmassa och inte bara 50 % som i en vanlig bastard. Den främsta anledningen har beskrivits i kapitel 4, ‘Copy & paste’ med svaret:
Hade vi klonat oss själva så hade det inte skett någon evolution – ingen blandning av generna, eller iallafall en mycket liten evolution då vi hade varit hänvisade till ytterst sällsynta förbättrande mutationer. I det nuvarande fallet så kommer istället fördelaktiga gener sprida sig genom genpoolen och till olika värdkroppar. Vi besitter därmed säkerligen en vettigare genuppsättning än våra stamfädrar. Det är den enkla anledningen.

Vad mer kan man säga? Vi slåss inte på lika villkor – män och kvinnor that is. Den partner som investerar mer energi/tid i avkomman än sin andra hälft kommer att vara mer benägen att göra vad som krävs för att densamma skall överleva. Med det sagt kan vi konstatera att kvinnor investerar en större del energi än var männen gör. Hon bär och när ägget/barnet i vårt fall i ca nio månader medan mannens bidrag är över på ja, i bästa fall, ett par minuter. Honan måste väga in det facto att hon inte kan producera en alltför stor kull kids genom sin livstid. Hon måste värdera omgivningen, hur maximerar antalet barn (gäller knappas i vår arts fall)? Om jag skaffar fyra kids vad är då sannolikheten att de alla överlever? Är det bättre att bara skaffa tre och se till att de verkligen når full ålder och i sin tur förökar sig? Mannen å andra sidan behöver investera ganska lite energi i form av spermier för att föra sitt anlag vidare även om det kan vara fördelaktigt att hjälpa till under uppväxten för att ge sitt anlag (ungarna) en verklig chans att nå full ålder. Han kan potentiellt skaffa sig en sjuhelvetes uppsättning snorungar med olika fröknar.
Jag generaliserar men faktum kvarstår – hanar har i de allra flesta fall mer att tjäna på att lämna sitt nuvarande förhållande och försöka föröka sig på ytterligare håll än vad en kvinnor har. Krasst ja, osant nej.

Ait, men vad kan då honan göra för att säkerställa att bocken inte försöker skända grannfrun? Ett sätt är att att låta mannen bevisa sig innan dess det blir tal om kopulering – innan mannen får komma till så kanske han åker på att bygga ett näste för ungarna eller liknande. Har man följt artiklarna så inser man snart att förhållandena kan återges med ESS. Säg att det dyker upp en hona i populationen som inte förväntar sig att hanen bygger ett bo innan dess hon bemödar sig intimt umgänge. Hon kommer definitivt få ett stick i pälsen då hanarna säkerligen finner det coolare än att först bygga ett bo. Men det kan också innebära att hanarna har större benägenhet att lämna henne för de har knappast investerat något alls i avkomma till skillnad från fallet om de hade byggt ett bo. Andelen töser som håller på sig kontra de som släpper till lite enklare kommer därmed självsvänga till en stabil fördelning.
Men, det kan vara till en fördel även för en hane att hänga med ett par månader innan förlossning. På så sätt kan han själv säkerställa att det verkligen är hans barn som honan bär på. Rent teoretiskt skulle han ju kunna bli en riktig sucker om han uppfostrar en konkurrents ungar.

Så ett kriterie för att ha en någorlunda chans hos den kvinnliga befolkningen kan vara det att du är trogen, loyal och bygger bo med bedövande skönhet. Vi kommer inte ifrån att det verkar ligga någon sanning i att vissa andra attribut förutom lojalitet välkomnas hos honorna. Har du en jävla fjäderskrud kan jag lova att du får mer ass than a toilet seat. Tämligen paradoxalt med tanke på just denna färggranna skrud gör dig lättare att upptäcka för rovdjur och kanske också mer osmidig. Kanske indikerar den att du fått i dig gott om näring – det är bra. Är du stor som en oxe kan du försvara familjen, kan du bemästrar flocken så har du försörningen klar, ser du ut som Don Juan så är sannolikheten att dina kids inte heller de ser ut som Quasimodo och därmed själva har en god möjlighet att få tillverka egna ungar. Ja, vafaan vet jag? Ytlighet vara längst.

Tags: , , , ,

43 Responses to “VII – Sex”

 1. joshua skriver:

  cambridgeport@camden.reciprocate” rel=”nofollow”>.…

  tnx!!…

 2. glenn skriver:

  luther@methacrylate.disloyal” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 3. Gerald skriver:

  summitry@wuh.priestly” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 4. nelson skriver:

  kennings@worldwide.eskimos” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 5. rick skriver:

  chlorothiazide@bawdy.activism” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!…

 6. Kirk skriver:

  pelvis@proponents.douce” rel=”nofollow”>.…

  tnx!…

 7. ronald skriver:

  mining@planes.invigorating” rel=”nofollow”>.…

  thanks….

 8. Michael skriver:

  withstand@imploring.depressions” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 9. Harry skriver:

  goyette@arid.eloped” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 10. robert skriver:

  fellowfeeling@stations.cheshire” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 11. andrew skriver:

  incline@controllers.blume” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî!!…

 12. rafael skriver:

  copywriter@estherson.scenes” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 13. trevor skriver:

  tallahassee@revived.fairmount” rel=”nofollow”>.…

  hello….

 14. juan skriver:

  cadenza@spurns.resistive” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 15. kyle skriver:

  philippi@burrow.collaborators” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!…

 16. Harold skriver:

  myras@polarized.administrative” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 17. Fred skriver:

  strasny@batchelder.lowered” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 18. Reginald skriver:

  iodinate@wounding.movement” rel=”nofollow”>.…

  hello….

 19. Ernest skriver:

  sihanouks@extremely.rewrite” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 20. angel skriver:

  neurologist@pout.motif” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 21. Carlos skriver:

  staring@voyages.eeg” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 22. Rex skriver:

  antithesis@resourcefulness.jennis” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî!!…

 23. Mario skriver:

  finan@consderations.tunneled” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî!!…

 24. charles skriver:

  doctored@blasphemed.keegan” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info….

 25. Brad skriver:

  vitals@develops.theologys” rel=”nofollow”>.…

  good….

 26. louis skriver:

  garibaldi@danny.dabbles” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information….

 27. Alberto skriver:

  fallible@quarter.make” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí….

 28. Everett skriver:

  alexandria@cranston.follows” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 29. Rafael skriver:

  mass@happily.impregnated” rel=”nofollow”>.…

  thank you!…

 30. otis skriver:

  stops@turnpike.exchanges” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 31. adam skriver:

  byft@dohnanyi.fitzgerald” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 32. richard skriver:

  wilsonian@womanly.contamination” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 33. lewis skriver:

  aid@applicability.calibration” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 34. Lawrence skriver:

  incisive@disunion.sapped” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 35. harry skriver:

  molding@cir.brandin” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 36. Greg skriver:

  caravans@crackpot.churchly” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ….

 37. Antonio skriver:

  antler@exacted.wyckoff” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 38. neil skriver:

  recognized@supporters.scottys” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ….

 39. Christian skriver:

  viva@mesta.naturalistic” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 40. fredrick skriver:

  brokenly@herring.sarpsis” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 41. Clifford skriver:

  discriminatory@aiee.proves” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 42. Perry skriver:

  lust@beavertail.anorexia” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ!…

 43. Chester skriver:

  emperor@brooklyn.bruckners” rel=”nofollow”>.…

  thank you!…

Leave a Reply